Inzage in uw dossier

Het is mogelijk om online uw medisch dossier in te zien. In uw medisch dossier vindt u bijvoorbeeld het advies van de huisarts, een lijst met medicijnen of uitslagen van bloedonderzoek.

Door inzicht te hebben in uw medische gegevens wordt het makkelijker om samen met de huisarts te praten over uw eigen gezondheid en om een keuze te maken bijvoorbeeld over een behandeling. Ook kunt u zich beter op een consult voorbereiden en na afloop thuis het advies nog eens rustig nalezen.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?
Dit kan op twee manieren:

  1. U logt in via uw mobiele telefoon in een beveiligde app (HKN Huisartsen)
  2. U logt via de computer in en gaat hiervoor naar het beveiligde patiënten portaal via onze website.

Via de button ‘uw dossier’ ziet u uw medische gegevens zoals bij ons bekend vanaf de datum waarop uw dossier online beschikbaar werd. De eerste keer dat u wilt inloggen dient u een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken op basis van uw persoonlijke gegevens. Zodra de verificatie door de praktijk heeft plaatsgevonden, houdt u rekening met 1 werkdag, heeft u toegang tot het portaal.

Tevens kunt u via deze app en het portaal ook een afspraak inplannen, herhaalmedicatie aanvragen en een e-consult opstarten door middel van het sturen van een bericht. U kunt hier ook een bestand aan toevoegen bijvoorbeeld met bloeddrukmetingen of een foto van een huidafwijking.

Zijn mijn gegevens veilig?
Alleen de huisarts, medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

Pas op met het geven van uw gegevens aan anderen
U kunt uw medisch dossier aan anderen laten zien. Bijvoorbeeld aan een familielid of aan een goede vriend die u helpt met de zorg voor uw gezondheid. Bedenk eerst of u het goed vindt dat iemand anders uw gegevens ziet. Geef nooit zomaar uw gegevens of inlogcodes.

Soms vragen verzekeraars, gemeenten of andere bedrijven om informatie over uw gezondheid. Vaak bent u niet verplicht om die gegevens te geven. In sommige gevallen kan het zijn dat u de gegevens wel wilt geven. Geef dan nooit uw hele medisch dossier en geef alleen de gegevens die nodig zijn. Uw gegevens zijn persoonlijk.