Medicatierol

Hulp bij het juist innemen van medicijnen

Het juist innemen van medicatie, juiste hoeveelheid op de juiste tijd, is van belang voor een optimale werking. Dat is niet zo gemakkelijk als u meerdere geneesmiddelen gebruikt. Onjuist gebruik is een veel voorkomend probleem en kan soms ernstige gevolgen hebben. De medicatierol helpt u om uw medicijnen goed te gebruiken.

Alle medicijnen verpakt naar innamemoment

Een Medicatierol bestaat uit een rol van plastic zakjes. In elk zakje bevinden zich precies die medicijnen die op hetzelfde moment ingenomen dienen te worden. Op het zakje is vermeld wanneer dat is. Met de Medicatierol kunt u gemakkelijk controleren of alle medicijnen zijn gebruikt. En hoeft u niet langer te onthouden wanneer welk geneesmiddel in welke hoeveelheid ingenomen dient te worden. U opent simpelweg het volgende zakje van de rol, op het tijdstip dat op het zakje vermeld staat.

Een Medicatierol is op maat gemaakt

Alle tabletten kunnen in de medicatierol, poeders en zetpillen natuurlijk niet. De recepten sturen we naar een speciale apotheek en daar maken ze een persoonlijke Medicatierol, die u bij ons komt ophalen.

  • de verzekering vergoedt de medicatierol;
  • de medicatierol is geschikt wanneer u meer dan 3 verschillende medicijnen gebruikt;
  • wanneer u moeite heeft met het openen van de stripverpakking is de medicatierol een oplossing.

Neem contact op met de apotheek om het voor u in orde te maken.