Op reis?

Reizen is leuk, zeker als u de medische risico’s klein kunt houden. Vaak is het al voldoende om voorzichtig te zijn met eten en drinkwater, soms zijn vaccinaties en malariaprofylaxe noodzakelijk om u te beschermen.

De medische risico’s hangen af van uw bestemming, wat u daar gaat doen en van uw gezondheid. Om dit risico goed te bepalen is het van belang dat u het formulier op deze site goed en volledig invult. Daarna kan uw eigen huisarts, goed op de hoogte van uw persoonlijke ziektegeschiedenis, een advies op maat uitbrengen. Sinds april 2012 is de praktijk aangesloten bij de landelijke organisatie voor reizigersadvisering Reisprik.nl.

Hoe werkt het?
U klikt op deze link Reisprik.nl en u wordt doorgestuurd naar de site. U klikt rechts op direct afspraak maken, vult de benodigde informatie in en onze assistente belt u terug en maakt een afspraak met u. Ter bevestiging ontvangt u een mail met een link. Deze link betreft een lijst met gezondheidsvragen en een overzicht van de reisplanning. U vult alles in en die gegevens komen bij ons binnen. Tijdens de afspraak wordt er aan de hand van de gegevens die u heeft aangeleverd een advies op maat gegeven. Over het algemeen kunnen de vaccinaties direct toegediend worden.

Download u de Zeker op Reis app, beschikbaar voor Android en Apple, via de appstore of Google-play. Naast advies omtrent vaccinaties en een klein woordenboekje, kunt u ook digitaal uw vaccinaties bijhouden en een afspraak maken.

De kosten van het reizigersadvies hangen af van uw bestemming. Voor het ene land is meer bescherming nodig dan voor het andere, het LCR houdt deze overzichten bij en daar wordt het advies op afgestemd. De kosten van de vaccinaties staan ook op de site van Reisprik.nl vermeld.

U krijgt van ons na uw bezoek direct de factuur die hier contant of per pin voldaan kan worden. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk dat wij de kosten direct bij hen declareren. Dit is helaas niet altijd vooraf duidelijk. Houdt u er dus rekening mee dat u hier ter plekke een gedeelte of de gehele rekening moet voldoen.